VÆR VEDHOLDENDE
Smag igen. Voksne mennesker skal smage ting omkring femten gange, før de vænner sig til smagen.
TILBERED PÅ NYE MÅDER
Hvis du f.eks. gerne vil lære at kunne lide grønsager, er det en god idé at at tilberede dem på en anden måde, før har smagt dem.
LAD ANDRE LAVE MADEN
Kan du ikke lide en ret, fordi du har følelser for f.eks dyret, kan det hjælpe at lade andre lave maden for dig.
FORKLÆD RETTEN
Spis det, du er kræsen overfor sammen med mad, du godt kan lide. På den måde kan du kamuflere den smag, du vil vænne dig til.
TÆNK TILBAGE
Bliv bedst om, hvorfor du ikke kan lide maden. Ofte hænger kræsenheden sammen med en negativ oplevelse med et ret eller en ingrediens.
NY TEKSTUR
Kræsenhed hænger også ofte sammen med konsistensen. Tilbered maden på en måde, så den får en konsistens, du bryder dig om.
Kilde: Samvirke.
*Vi understreger at hypnose og behandlinger ikke garanterer bedring af kræsenhed, og at resultaterne kan variere fra person til person.